Oletko huomannut, miten erilaiset tunnekokemukset tuntuvat kehossasi? Käsittelyä vaille jääneet tunteet tuppaavat varastoitumaan kehoomme, odottaen sopivaa keinoa päästä ulos. Patoutuneet tunteet saattavat oireilla erilaisina tunnepuolen kokemuksina (uupumus, ärsyyntyneisyys, ahdistus) tai ihan fyysisinä oireina, kuten kipuna.

EFT (Emotional Freedom Techniques) on lempeä keino patoutuneiden tunnetilojen vapauttamiseen. Menetelmä auttaa tehokkaasti erilaisiin jännitystiloihin ja stressiin.

 

EFT on lempeä keino patoutuneiden
tunnetilojen vapauttamiseen
.

 

Patoutuneet tunnetilat saattavat olla traumoja tai erilaisia pelkotiloja, jotka mahdollisesti rajoittavat elämää. EFT-terapiassa kohdistetaan omilla sormenpäillä tehtävää naputtelua kehon akupunktiopisteisiin ja samaan aikaan toistetaan vahvistuslausetta. Menetelmä vaikuttaa suoraan aivoissamme olevaan limbiseen järjestelmään (”liskoaivoihin”), jossa sijaitseva mantelitumake reagoi varaan aktivoimalla kehon taistele tai pakene -reaktion. Sanoitetun naputtelun avulla lähetetään aivojen mantelitumakkeelle rauhoittava viesti ja annetaan keholle ja mielelle lupa rauhoittua ja rentoutua.

EFT auttaa tehokkaasti erilaisiin jännitystiloihin ja stressiin ja se on myös oivallinen itsehoitomenetelmä.

 

EFT on myös oivallinen itsehoitomenetelmä.

 

Ennen naputtelun aloittamista käydään yhdessä läpi asioita, joihin toivot saavasi apua EFT-terapiasta. Vaikka käsittelyä kaipaavia asioita olisi paljon, saattaa yhteen asiaan kohdistettu hoito auttaa purkamaan muitakin. Usein hoidon aikana asia lähtee myös ”kuoriutumaan” ja alta saattaa paljastua itsellekin yllättäviä tunteita tai muistoja. Toisinaan vanhoja asioita saattaa alkaa nousemaan pintaan hoidon jälkeen, vaikka yöunien kautta.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan palveluehtoihin ennen ajan varaamista.

EFT-menetelmää voi halutessaan hyödyntää myös muissa palveluissani, kuten Lempeät jäähyväiset lemmikille -kohtaamisissa.